Dışişleri Bakanlığı, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı, geçmişte maruz kaldığı şiddet ve baskılara rağmen Ada'daki varlığını koruyabilmiş olan  Kıbrıs Türk halkının bugün de haksız kısıtlamalarla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Kıbrıs Türk halkı, Türkiye’nin etkin garantisi altında geleceğe güvenle ilerleyecektir" açıklamasında bulundu.

Kayıp Narin'le ilgili konuşan Fatih Altaylı'nın iddiasına Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi! Kayıp Narin'le ilgili konuşan Fatih Altaylı'nın iddiasına Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi!

Bakanlığın mesajında şunlara yer verildi; 

"Türkiye’nin uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan hak ve yükümlülükleri uyarınca gerçekleştirdiği Harekât, Ada’nın tamamına barış getirmiştir. Ada’daki olayların tarihini ve uluslarası hukuku keyfi biçimde yorumlayanların, bu gerçeği artık kabullenmesi gerekmektedir.

Geçmişte maruz kaldığı şiddet ve baskılara rağmen Ada’daki varlığını koruyabilmiş olan Kıbrıs Türk halkı, bugün de haksız kısıtlamalarla karşı karşıyadır. Ancak Kıbrıs Türklerinin barışa olan bağlılığı ve haksızlıklar karşısındaki güçlü duruşu değişmemiştir. Kıbrıs Türk halkı, Türkiye’nin etkin garantisi altında geleceğe güvenle ilerleyecektir.

Ada’da hakça ve kalıcı bir çözüm, ancak Kıbrıs Türkü’nün eşit statüsünün ve Ada’da iki halk ve iki devletin varlığının kabülüyle mümkündür.Bizler geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs davasının savunucuları olmaya ve tarihi sorumluluğumuzun gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz"

Editör: Nehir Durdağı