GENEL

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrailli Bakan'a tepki!

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından yaptığı yeni açıklama ile yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yapılan skandal ifadelerin ardından duyuruda bulundu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından yaptığı yeni açıklama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde telefonla poz verdiği bir illüstrasyonu kullanan Katz, Instagram'daki erişim engeli ile cumhurbaşkanı  Erdoğan için skandal ifadeler kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ise skandal ifadelerin ardından bir duyuru yaptı. Dışişleri Bakanlığı "İsrail Dışişleri Bakanı, ülkemizi ve Cumhurbaşkanımızı hedef alan yalan dolu düzeysiz paylaşımları alışkanlık haline getirmiştir. Bahse konu şahıs muhatap alınacak biri olma özelliğini çoktan yitirmiştir.  Türkiye, dün olduğu gibi bugün de Filistinlilere en güçlü desteği vermeyi sürdürecektir." açıklamasında bulundu. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise sosyal medyadaki paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "Cumhurbaşkanımızın iradesi, çağdaş nazilerin suçlarını yüzlerine okumaya devam ediyor… İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop’un fotokopisidir... O günkü Nazilerin sözü neyse, Katz’ın sözü de odur."