GÜNDEM

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın damadının İsrail menşeili markanın temsilcisi olduğu ortaya çıktı

Ali Erbaş, İsrail’e yönelik boykot çağrısı yaparken, damadının İsrail’e destek vermekle suçlanan bir markanın Türkiye temsilcisi olduğu ortaya çıktı.

İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına yönelik tepkiler Türkiye’de de büyürken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın damadıyla ilgili dikkat çekici bir iddia gündeme geldi. Ali Erbaş, İsrail menşeli ürünlere boykot çağrısı yaparken, damadının İsrail’e destek verdiği suçlamalarıyla anılan bir markanın Sakarya temsilcisi olduğu öne sürüldü.

Boykot Çağrısı ve Damadıyla İlgili İddialar

Birgün gazetesinin Mustafa Bildircin imzalı haberine göre, Erbaş’ın damadına ait olan ve 2007 yılında kurulan petrol ve otomotiv ürünleri şirketi, "İsrail’e destek vermek" ile suçlanan bir markanın Türkiye’deki temsilcisi. Şirketin 2011 yılında distribütörlük aldığı ve 2012 yılında Türkiye genelinde satış performansıyla birincilik kazandığı belirtildi.

"Elçilik Kulüp Üyesi" Unvanı

Şirketin başarısı, markanın dünyada sadece 69 kişiye verdiği "Elçilik kulüp üyesi" unvanıyla taçlandırılmış. Bu iddialar, Ali Erbaş’ın boykot çağrısı yaptığı dönemde damadının iş ilişkileriyle ilgili tartışmaları da beraberinde getirdi. Erbaş’ın boykot çağrısı ve bu iddialar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.