İstanbul'da bir otelde şüpheli ölüm: Neslişah Şentürk yaşamını kaybetti İstanbul'da bir otelde şüpheli ölüm: Neslişah Şentürk yaşamını kaybetti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yalova’da yapımı tamamlanan Hz. Ali Camii ve Vasfiye Turna Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu’nun açılış töreninde Kelime-i Şehadet getirirken, yanlış telaffuz iddialarıyla gündeme geldi. Açılış sırasında çekilen görüntülerde Erbaş’ın Kelime-i Şehadet’i, “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden resûlüh” şeklinde söylediği iddia edildi. Normalde doğru Arapça okunuşu “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh” olan Kelime-i Şehadet’in bu şekilde eksik söylenmesi, sosyal medyada tartışmalara yol açtı.

Açılışta Teşekkür Etti ve Kurdela Kesti

Yalova’da Hz. Ali Camii’nin açılışında Cuma namazı kıldıran Erbaş, cami avlusunda düzenlenen tören sırasında Kur’an kursunun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti ve açılış kurdelesini kesti. Törende Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve birçok vatandaş da hazır bulundu.

Arapça Soru Yöneltilince Tercüman Çağrılmıştı

Erbaş’ın açılışta Kelime-i Şehadet getirdiği anlar, daha önce Irak ziyareti sırasında Arapça bir soru için tercüman çağrılmasıyla gündeme gelmişti. Bu durum, Başkan Erbaş’ın Arapça bilgisine ilişkin eleştirilerin tekrar gündeme gelmesine neden oldu.

Camilerin Önemi ve Vicdan Eğitimi Üzerine Vurgular

Konuşmasında camilerin şehirlerin süsü olduğunu belirten Erbaş, “Camiler, Cenab-ı Hakk’ın isminin anıldığı, Kelime-i Şehadet’in yeryüzünü inlettiği yerlerdir. Minarelerimiz bizim en büyük sembollerimizdir.” dedi. Ayrıca Vasfiye Turna Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu açılışında konuşan Erbaş, İmam-ı Gazali’nin kötülüğün ortadan kalkması için vicdan, kanunlar ve ahiret bilincine vurgu yaptığını hatırlatarak, vicdan eğitimine önem verilmesi gerektiğini belirtti. “Eğer vicdanlar kötülükleri engelleyemiyorsa, kanunlar devreye girer,” ifadelerini kullandı.

Editör: İrem Nur Kaya