Son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın özel günlerde ve Cuma hutbelerinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yer vermemesi dikkat çekerken, bu yıl yayımlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında Atatürk’e yer verilmesi gözlerden kaçmadı. Diyanet’in bu mesajı, kamuoyunda farklı yorumlara yol açtı.

Başkanlık tarafından yayımlanan mesajda, 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yılına erişmenin onur ve heyecanı içinde olunduğu belirtilirken, bu zaferin milletimizin vatan, bayrak ve mukaddes değerler uğruna gösterdiği kahramanca direnişin bir simgesi olduğu vurgulandı.

Balıkesir’de terör propagandası yapan şahıs yakalandı Balıkesir’de terör propagandası yapan şahıs yakalandı

Mesajda Atatürk’e Özel Vurgu

Diyanet’in mesajında, "Başta Cumhuriyet'in kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını şükran ve minnetle yad ediyoruz" ifadesine yer verilmesi, özellikle dikkat çekti. Bu vurgu, Atatürk'ün 30 Ağustos Zaferi'ndeki liderliğine yapılan bir gönderme olarak yorumlanıyor.

Mesajda ayrıca, 30 Ağustos Zaferi’nin, milletimizin vatanından, bayrağından ve dininden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği bir destan olduğu belirtilerek, şehit ve gazilere Allah’tan rahmet dilendi.

Diyanet'in Mesajı Yeni Bir Dönemi Mi İşaret Ediyor?

Bu mesaj, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Atatürk’ü anma konusundaki yaklaşımında bir değişiklik olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi. Diyanet’in bu adımını nasıl değerlendiriyorsunuz? Atatürk ve milli mücadele dönemine dair bu tür mesajların toplumdaki yeri sizce nedir? Görüşlerinizi paylaşın.

Editör: İrem Nur Kaya