YAŞAM

Diyarbakır'da kaybolan Narin'in babasından flaş açıklamalar

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları sürerken, baba Arif Güran, dolandırıcılara karşı isyan etti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Kızından gelecek güzel bir haber bekleyen baba Arif Güran, bu zorlu süreçte karşılaştıkları dolandırıcılara sert tepki gösterdi. Güran, sahte hesaplarla insanların duygularını sömürmeye çalışan kişilere isyan ederek, "Yeter artık, insanların acısını istismar etmeyin," dedi.

Arama Çalışmaları Yoğun Şekilde Sürüyor

Kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan Narin için 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri seferber oldu. AFAD bünyesindeki dalgıçlar, sulama kanalında arama yaparken, Jandarma ve diğer ekipler de bölgedeki tarlalar, kayalıklar, boş evler ve su kuyuları gibi her noktayı titizlikle inceliyor.

130 Kişinin İfadesi Alındı

Arama çalışmalarında şimdiye kadar 16 kilometrelik alan tarandı ve 130 kişinin ifadesine başvuruldu. Diyarbakır Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Güran ailesini ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Aramalar devam ederken, baba Arif Güran, kızının bulunacağına dair umudunu koruyor ve dolandırıcılara karşı dikkatli olunması çağrısında bulunuyor.

Dolandırıcılara Sert Tepki

Baba Güran, sahte hesaplar üzerinden yürütülen dolandırıcılık faaliyetlerine isyan ederek, "Bu acıyı yaşarken bir de dolandırıcıların çıkıp insanları kandırması kabul edilemez. Kimin bizden alacağı varsa gelsin, benimle hesaplaşsın. Ama insanların duygularıyla oynamayı bırakın," dedi. Güran, Valilik’ten gelecek açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Soruşturma sürecinde devlete güveniyoruz. İnşallah kızım bulunacak," şeklinde konuştu.