Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarında yeni bir modele geçileceğini duyurdu. Mevcut durumda faturaların yüzde 60’ının devlet tarafından karşılandığını belirten Bakan Bayraktar, gelir durumuna göre ödeme düzenlemesine geçileceğini açıkladı. Bu yeni modelle, gelir durumu yüksek olan tüketiciler daha fazla maliyet üstlenecek.

Gelir Durumuna Göre Fatura Düzenlemesi

Bakan Bayraktar, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında cari açık ve enflasyonla mücadeleyi öncelikli hedefler arasında sıraladı. Bu hedeflere ulaşmak için enerji ithalatını ve enerji maliyetlerini düşürmeyi amaçladıklarını belirten Bayraktar, enerji fiyatlarının uluslararası gelişmelerden oldukça etkilendiğini vurguladı. Salgın döneminden bu yana doğalgaz ve elektrik için hane halkı ve ticarethanelere devlet desteği sağlandığını hatırlattı.

Dar Gelirli Vatandaşlara Destek Devam Edecek

Yeni modelde, dar gelirli vatandaşların ve emeklilerin desteklenmeye devam edeceğini ifade eden Bayraktar, "Daha yüksek gelir grubuna sahip olan ve tüketimi fazla olan vatandaşlar, gerçek maliyetleri karşılayacak. Böylece ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız daha fazla destek alacak," dedi. Bu düzenlemenin, enerji fiyatlarındaki olası değişikliklerin enflasyon üzerindeki baskısını azaltmayı hedeflediğini de ekledi.

Memur ve emekli zamları yeniden hesaplandı: İşte yani oranlar Memur ve emekli zamları yeniden hesaplandı: İşte yani oranlar

Enerji ve Enflasyon Üzerindeki Etkiler

Bayraktar, enerji ithalatını azaltarak cari açık ve enflasyon üzerindeki baskıyı hafifletmek amacıyla çalıştıklarını belirtti. "Enerji ithalatını düşürecek, cari açık ve enerji maliyetlerini azaltarak enflasyon üzerindeki baskıları azaltacağız," diye konuştu.

Editör: İrem Nur Kaya