1 Ağustos itibariyle konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatlarına yüzde 38 zam yapıldı. Ancak Enerji Bakanlığı’nın uyguladığı yüzde 60 sübvansiyon sayesinde bu artışın tüketicilere yansıması yüzde 24 ila 25 seviyelerinde olacak. Artan doğalgaz fiyatları, özellikle evlerine doğalgaz dönüşümü yaptıracak olanları maliyetleri düşürmenin yollarını aramaya yöneltti.

Doğru Doğalgaz Dönüşümüyle Tasarruf Mümkün

Üçay Grup İklimlendirme ve Şubeler Grup Direktörü Özgür Şahin, doğalgaz kullanımında tasarrufun doğru dönüşümle başladığını belirterek, vatandaşları uyardı: “Doğru kapasite ve özelliklerde seçilmeyen kombi ve radyatörler, hem enerji maliyetlerini yükseltiyor hem de konforu olumsuz etkiliyor. Doğru bir mühendislik firmasıyla çalışmak, bu noktada kritik öneme sahip.”

Kombi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Kombi seçiminde evin yalıtımı, büyüklüğü ve ısıtma ihtiyacının dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Şahin, yoğuşmalı kombilerin enerji verimliliği sağladığını belirtti. Yoğuşmalı kombiler, yanma sırasında oluşan buharı tekrar kullanarak daha az doğalgaz tüketip, daha fazla ısı sağlıyor. Modülasyon özelliğine sahip kombiler ise ihtiyaca göre çalışarak enerji tasarrufunu artırıyor.

Termostatik Vana ve Oda Termostatının Önemi

Termostatik vana ve oda termostatı kullanımıyla ideal sıcaklığın korunması ve fazla enerji tüketiminin önlenmesi mümkün. Her 1 derece düşük oda sıcaklığı, yüzde 7’ye kadar tasarruf sağlıyor ve fatura bedellerini yüzde 30’a kadar düşürebiliyor.

2 yaşında istismara uğrayan  Sıla bebekten kötü haber! 2 yaşında istismara uğrayan Sıla bebekten kötü haber!

Kombi ve Tesisat Bakımı ile Ek Tasarruf

Kış öncesi kombi ve radyatör bakımı yaptırmak, ısıtma maliyetlerini yüzde 10’a kadar düşürebilir. Zamanla peteklerde oluşan tortu ve kireçlenme, ısı verimini azaltır ve kombinin daha fazla çalışmasına neden olur. Bu da enerji tüketimini artırır.

Editör: Sinan Saygı