Tekirdağ’ın Saray ilçesinde kendilerini jandarma olarak tanıtan iki dolandırıcı, 75 yaşındaki N.G.’yi “Dolandırılacaksın” korkusuyla kandırarak altınlarını çaldı. Olayın ardından harekete geçen JASAT ekipleri, şüphelileri İstanbul’da yakaladı. Şüphelilerden biri tutuklanırken, yaşlı kadının altınları JASAT ekipleri tarafından teslim edildi.

Sahte Jandarmalar Yaşlı Kadını Korkutarak Dolandırdı

Olay, 11 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşti. N.G.’yi telefonla arayan dolandırıcılar, bölgede yaşlıları hedef alan iki dolandırıcının olduğunu ve kendisinin de tehlikede olduğunu söyleyerek güven kazanmaya çalıştı. Kadını, dolandırıcıların evine girebileceği ve ona zarar verebileceği konusunda uyararak korkutan sahte jandarmalar, evdeki değerli eşyaların güvenliği için teslim edilmesi gerektiğini iddia etti.

Kısa süre sonra N.G.’nin evine gelen dolandırıcılar, kendilerini jandarma olarak tanıtarak yaşlı kadına sahte bir hikaye anlattılar. Dolandırıcı olduklarını iddia ettikleri kişilerin fotoğraflarını göstererek, bu kişilerin yaşlılara saldırıp bıçakla soygun yaptığını söyleyip kadını iyice korkuttular. Güven kazanmak için evdeki tüm değerli eşyaları teslim etmelerini istediler.

12 Cumhuriyet Altını ve Diğer Ziynet Eşyaları Çalındı

Dolandırıcıların söylediklerine inanan N.G., korkuya kapılarak evde bulunan 12 adet Cumhuriyet altını, 1 adet yarım altın, 3 adet çeyrek altın ve 1 gram altını teslim etti. Şüpheliler, altınları aldıktan sonra hızla olay yerinden uzaklaştı. Dolandırıldığını fark eden yaşlı kadın, Saray İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurarak yardım istedi.

JASAT, Dolandırıcıları İstanbul’da Yakaladı

Nevzat Bahtiyar'ın evinde hareketlilik! Cinayeti çözecek deliller mi bulundu? Nevzat Bahtiyar'ın evinde hareketlilik! Cinayeti çözecek deliller mi bulundu?

Saray İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda, şüpheliler B.A. (23) ve S.E. (25) İstanbul’da yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, bir adet 9 mm tabanca, mağdura ait ziynet eşyalarının satışından elde edildiği düşünülen 4.400 Amerikan doları, 10.200 Türk Lirası ve bir cep telefonu ele geçirildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.A. tutuklanırken, S.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

JASAT’tan Duygusal Ziyaret

Olayın ardından JASAT ekipleri, yaşlı kadını evinde ziyaret ederek çalınan altınlarının bulunduğunu belirtti. Ekipler, “Paralarını bulduk, teslim etmeye geldik. Çok geçmiş olsun” diyerek yaşlı kadının elini öptü. Duygusal anlar yaşayan N.G., JASAT ekiplerine sarılarak, “Jandarmamıza, polisimize, devletimize Allah hepinizden razı olsun. Çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun yavrularım benim” dedi.

Editör: İrem Nur Kaya