Borcu olanlar dikkat: Sağlık hizmetlerinden yararlanamayacaksınız! Borcu olanlar dikkat: Sağlık hizmetlerinden yararlanamayacaksınız!

İstanbul Pendik'te dün akşam saat 17.15 civarında meydana gelen olayda, 17 yaşındaki Down sendromlu İlayda Nur Ö., babaannesi Huriye S. ile komşuları Murat ve Sultan D.'nin evine misafirlikte bulundu. Aile teras katında mangal yaparken, İlayda Nur habersizce aşağı kata indi. Beşikte yatan 40 günlük bebek Emin Egemen D.’yi camdan aşağı attı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, bebeğin hayatını kaybettiğini belirledi.

Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, olay yeri inceleme ekipleri de çalışmalara başladı. İlayda Nur Ö. ve babaannesi Huriye S. gözaltına alındı. Bebeğin cansız bedeni Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı ve polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kurtköy Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ekşi, "Down sendromlu bir evladımız babaannesiyle komşusuna misafirliğe gidiyor. Aileler terasta mangal yaparken, engelli kızımız farkında olmadan 40 günlük bebeği camdan aşağı atıyor. Bu üzücü olay nedeniyle mahallemiz olarak çok üzgünüz. Ailemize Allah sabırlar versin. Resmi makamların ve polislerin incelemeleri devam ediyor. Mahallemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Editör: Emine Koç