3. SAYFA

Dün başörtüsü bulunmuştu: Kayıp Rojin'i arama çalışmalarında kritik gelişme

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için aramalar 14 gündür sürüyor. Göl kıyısında bulunan ipuçları aramaları derinleştiriyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı yurt dışına çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Arkadaşlarının kendisine ulaşamaması üzerine, 28 Eylül’de polis ekiplerine haber verildi. Kabaiş’in son olarak Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamak için gitmeyi planladığı belirlendi. Aynı gün sahilde Kabaiş'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon, incelenmek üzere polise teslim edildi.

Sonar Cihazıyla Detaylı Arama Yapılıyor

Rojin’in kaybolmasıyla birlikte polis, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri arama çalışmalarına başladı. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'nden getirilen sonar cihazı ve diğer su altı görüntüleme ekipmanlarıyla hem Van Gölü'nde hem de çevresinde aramalar yoğunlaştırıldı. Dalgıç ekipler ve kadavra köpekleri de çalışmalara katılıyor. Son olarak Rojin’e ait bir başörtüsünün bulunmasıyla, aramalar Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgede yoğunlaşmış durumda. 14 gündür süren arama çalışmaları halen devam ediyor.