Kara para aklama suçlamasıyla yargılanan Engin Polat ve eşi Dilan Polat, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Engin Polat, duruşma sırasında kendi şirketlerinden bahsederken, hakimin uyarısıyla karşılaştı. Hakim, Polat’a “Reklam yapma” diyerek müdahale etti.

Kimlik Tespiti ve Savunma

Kimlik tespiti sırasında işsiz olduğunu belirten Engin Polat, "Şu an iş yapmıyorum, bir gelirim yok" dedi. Dilan Polat da benzer şekilde işsiz olduğunu ve gelirinin olmadığını ifade etti. Savunmasında suçlamaları reddeden Engin Polat, iddialara karşı somut delil olmadığını savundu ve beraatini talep etti.

Hakimle Gergin Diyalog

Duruşmada, Polat’ın aile şirketlerinden bahsetmesi üzerine hakim, “İnsan sadece kendine güvenir” diyerek Polat'a aile bireyleri adına kurulan şirketler üzerinden sorular yöneltti. Polat ise aileye olan güveninden dolayı bu yola girdiğini ifade etti. Hakim, Polat’ın Batum’a yaptığı kısa ziyaret ve mafya ile olan konuşmalarını da sorguladı. Polat, bu iddialara eğlenmek için Batum'a gittiğini ve mafya ile herhangi bir bağlantısının olmadığını belirterek yanıt verdi.

Ehliyet sahipleri dikkat! Bunu yapmayana 12 bin 978 TL para cezası kesilecek Ehliyet sahipleri dikkat! Bunu yapmayana 12 bin 978 TL para cezası kesilecek

Alper Kürşat Polat’ın Savunması

11 aydır tutuklu bulunan Engin Polat'ın kardeşi Alper Kürşat Polat ise iddianamede kendisiyle ilgili çok az bilgi yer aldığını, örgüt yöneticisi olduğu iddialarını kabul etmediğini ve sadece aile şirketine yardım etmeye çalıştığını belirterek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Editör: İrem Nur Kaya