Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert tepki gösterdiği teğmenlerle ilgili MSB'den flaş açıklama! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert tepki gösterdiği teğmenlerle ilgili MSB'den flaş açıklama!

Günlerdir Türkiye gündeminde olan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinin çözülememesi kamuoyunu derinden sarsarken, gazeteci Ece Üner gece yarısı sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. Üner, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa’nın 4. maddesi hakkındaki açıklamalarına sert bir şekilde tepki gösterdi.

HÜDA PAR’ın Anayasa Çıkışı ve Ece Üner’in Tepkisi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir televizyon programında Anayasa’nın 4. maddesine karşı olduklarını belirterek, "4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır" şeklinde açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu’nun bu sözleri, özellikle sosyal medyada büyük tepki topladı. Üner de bu duruma kayıtsız kalmayarak, "Biz Narin’e ne olduğunu anlamaya çalışırken, öbür tarafta HÜDA PAR’ın liderinin her akşam bir televizyonda Anayasa’nın 4. Maddesinin değişmesi gerektiğini anlatması. Siz tam olarak neyin peşindesiniz acaba?" ifadelerini kullandı.

Anayasa’nın 4. Maddesi Nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 4. maddesi, Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu, Cumhuriyetin nitelikleri ve ilk üç maddeyle ilgili hükümlerin değiştirilemeyeceğini ve değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini belirtir. Bu madde, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel yapısını koruyan ve güvence altına alan bir düzenlemedir.

Kamuoyunun Tepkisi ve Gündem

Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın 4. maddesi hakkındaki açıklamaları, birçok kesimden eleştiri alırken, Ece Üner’in bu çıkışı sosyal medyada geniş yankı buldu. Üner’in Narin cinayeti ile HÜDA PAR’ın anayasa değişikliği taleplerini bir araya getiren paylaşımı, yaşanan olayların önemine dikkat çekti.

Editör: İrem Nur Kaya