Türk Standartları Enstitüsü  fırınlardaki ekmek satışında yeni düzenlemeye gitti. Ekmeğe getirdiği  yeni düzenlemeye göre, ambalajlı olanlar değil fırınlarda satılan ekmeğin üzerinde fırının adı, nerede, ne zaman üretildiği, kullanılan un, son kullanma tarihi yazılacak. Ayrıca ekmek kabaracak, iyi pişecek fakat yanmış olmayacak.

Yeni düzenlemeye göre, ekmeğin üzerine fırının adı, nerede, ne zaman üretildiği, kullanılan un ve son kullanma tarihi yazılması zorunlu olacak. Yeni standartlar getirilirken, ekmeğin kabarması, iyi pişmesi ve yanmış olmaması zorunlu kılındı. Fırının adı, nerede, ne zaman üretildiği, kullanılan unun adı, son kullanma tarihi yazılı olacak. Ekmeğe elle temas edilmemesi için yakağıda sarılacak ya da poşete koyulacak.

Ekmeğe getirilen yeni düzenlemelere tüketicilerin tepkisi olumlu olurken, fırıncılar tarafından ise tepkiyle karşılandı. Sıcak satış yaptıklarını, ekmeği akşama kadar bekletmediklerini söyleyen fırıncılar, etiket düzenlemesinin de ekstra maliyet getireceğini aktardı.

Flaş iddia! Turkcell, Barajlar ve Vakıfbank Araplara satılıyor Flaş iddia! Turkcell, Barajlar ve Vakıfbank Araplara satılıyor


 

Editör: Nehir Durdağı