POLİTİKA

Ekrem İmamoğlu'ndan bomba iddiaya ilk yorum: Utanç verici!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik hakaret davasında siyasi yasak iddiaları gündemde. İmamoğlu, adalet vurgusu yaparak süreci değerlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada siyasi yasak cezası verileceği söylentisi gündemi sarsmış durumda. Hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilen ve şu anda istinaf aşamasında olan dava, Türkiye siyasetinde tartışmalara yol açtı.

İmamoğlu'ndan Adalet Vurgusu

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve partinin il yönetim kurulu tarafından yapılan ziyarette, İmamoğlu'na bu dava hakkında soru yöneltildi. İmamoğlu, davanın hala istinafta olduğunu belirterek, "Türkiye yargı tarihinin bu kadar zemini olmayan, utanç verici bir başka davası var mıdır, bilmiyorum," diyerek sürece yönelik eleştirilerini dile getirdi.

"Ülkemiz Kazansın, Adalet İşlesin"

Davanın siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, "Sonuçta dosya istinafta, alt mahkemenin kararı var. İstinaftaki karara göre üst mahkeme süreci de var. Ancak umarım yargı, adaletli bir karar verir ve ülkemiz bu süreçten kazançlı çıkar. Böyle bir dava olmamalı," ifadeleriyle adalet beklentisini yineledi.

Siyasi Yasak İddiaları Ne Anlama Geliyor?

Eğer istinaf mahkemesi, alt mahkemenin kararını onaylarsa, İmamoğlu'na hem hapis cezası hem de siyasi yasak getirilmesi söz konusu olabilir. Bu durum, İBB Başkanlığı için yeni bir seçimi de gündeme taşıyabilir. Ancak süreç henüz sonuçlanmadığı için kesin bir karar bulunmuyor.