Elazığ merkezli olarak 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, yeşil reçeteli ilaçların usulsüz şekilde reçete edilerek uyuşturucu bağımlılarına satılmasıyla ilgili aralarında bir doktorun da bulunduğu 17 şüpheli tutuklandı. Operasyon, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü’nün Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü geniş çaplı bir soruşturmanın ardından gerçekleştirildi.

28 Mayıs 2024 tarihinde başlatılan soruşturmada, özel bir hastanede çalışan doktor, bir eczacı ve 3 eczane çalışanı dahil olmak üzere toplamda 34 şüphelinin yasadışı faaliyetlere karıştığı tespit edildi. Şüphelilerin Elazığ, Tokat ve İstanbul’da ikamet ettiği belirlendi ve bu doğrultuda 40 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyonlar sonucunda 32 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden, adli makamlara sevk edilen 16 kişiden 11’i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlar arasında özel hastanede görev yapan bir doktorun da bulunduğu bildirildi. Daha önce gerçekleştirilen ara operasyonlarda tutuklananlarla birlikte dosya kapsamındaki tutuklu sayısının 17’ye ulaştığı açıklandı.

Yapılan operasyon, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçuna karşı yürütülen kapsamlı mücadelenin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Şüphelilerin, bağımlı kişilere usulsüz reçetelerle yeşil reçeteli ilaçları temin ederek haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı.

Şok eden bebek cinayeti! Şok eden bebek cinayeti!

Yetkililer, operasyonların uyuşturucu ticaretine yönelik yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Editör: Nehir Durdağı