Enerji sektöründe yeni kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı Enerji sektöründe yeni kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı

Temmuz ayına girilmesiyle birlikte milyonlarca emeklinin gözü açıklanacak enflasyon farkına çevrilmiş durumda.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 24,73 olarak belirlenen zam oranının yanı sıra, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da büyük merak konusu. TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere herhangi bir seyyanen zam ya da refah payı ödemesi yapılmayacağını belirtirken, AK Parti'ye yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük, emekliye yapılacak zamma ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.Geçtiğimiz dönemde yapılan zamları tam isabetle bilen Küçük'ün bu nedenle içeriden bilgi aldığı düşünülürken, bu kez Küçük tarafından en düşük emekli maaşı için de net rakam verildi.

EMEKLİLER YÜZDE 25, EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALANLAR YÜZDE 20 ZAM ALACAK

Küçük, yasa ile belirlenen en düşük emekli maaş tutarının yapılacak değişikliklerin ardından 12 bin liraya yükseltileceğini belirtirken, SSK ve Bağ-Kur emeklisine ise enflasyon oranı olan yüzde 24,73'lük zammın yansıtılacağını açıkladı.

Zam kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısa süre içerisinde duyurması bekleniyor.

Editör: İrem Nur Kaya