EKONOMİ

Emeklilere 29 Ekim'de ikramiye verilecek mi? Uzman isim açıklama yaptı

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, 2024 yılında emeklilere 29 Ekim'de ikramiye verilmesi için yasal düzenleme gerektiğini belirtti.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, Türkiye Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında, emeklilere geçen yıl 29 Ekim'de verilen 5 bin TL'lik ikramiye hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Karakaş, emeklilerin bu yıl da benzer bir ikramiye için umutlu olduğunu belirtti, ancak bunun gerçekleşmesi için yasal bir düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Geçen Yıl 15 Milyon Emekliye İkramiye Verildi

Karakaş, geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde, yaklaşık 15 milyon 120 bin emekli ve hak sahibine herhangi bir ayrım yapılmaksızın 5 bin TL ikramiye ödendiğini hatırlattı. Bu ödemelerin, emekli olunan statü ve tahsis numarasına bağlı olarak aralık ayı ortasına kadar tamamlandığını ifade etti. Ancak, bu ikramiyenin yalnızca bir kerelik olduğuna ve Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinden farklı olduğuna dikkat çekti.

Bu Yıl İkramiye İçin Kanun Gerekiyor

2024 yılında da benzer bir ödemenin yapılabilmesi için yeni bir kanunun çıkarılması gerektiğini vurgulayan Karakaş, "Şu ana kadar bu konuda bir kanun teklifi hazırlanmadı ve Cumhurbaşkanı tarafından da bu yönde bir talimat verilmedi" şeklinde konuştu. Bu nedenle, şu an için 2024 yılında 29 Ekim İkramiyesi verilmesi ihtimali belirsizliğini koruyor.