İstanbul'da  sevgili dehşeti!  1 kişi öldü,2 kişi ağır yaralı İstanbul'da sevgili dehşeti! 1 kişi öldü,2 kişi ağır yaralı

Bu yıl 52’ncisi düzenlenecek olan Uluslararası Emmy Ödülleri'nde, ödül sahiplerini belirleyecek jüri üyeleri arasında oyuncu ve yapımcı Selin Yeninci de yer alacak. Yeninci, bu prestijli göreve seçilen ilk Türk kadını olarak tarihe geçti. Ödül töreni 25 Kasım'da New York'ta düzenlenecek.

Selin Yeninci Kimdir?

16 Ocak 1988’de İstanbul’da doğan Selin Yeninci, lise yıllarında tiyatroya olan ilgisini İzmir Atatürk Lisesi'nde tiyatro bölümü başkanlığı yaparak pekiştirdi. 2011 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun olan Yeninci, kariyerine Haluk Bilginer’in Oyun Atölyesi’nde Macbeth ve Don Juan’ın Gecesi gibi profesyonel oyunlarda rol alarak başladı. Televizyonda Vicdan dizisinde Hande karakteri ile tanınan Yeninci, İstanbul Halk Tiyatrosu'na katılarak tiyatro kariyerine devam etti. Ah Neriman ve Kaçın Kurası dizilerinde oynayan Yeninci, sinemada ise Olur Olur ve Toz Ruhu gibi filmlerde yer aldı.

Editör: Sinan Saygı