Düzce'de, dağ evinde yanmış halde bulunan Emre Başoğlu'nun cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Arkadaşı Mehmet Ali Türken, Başoğlu'nu öldürdüğünü ve ardından evi yaktığını itiraf etti. Cinayetin nedeni ise Türken’in ifadesinde yer alan şok edici bir açıklamayla netlik kazandı: Türken, Emre Başoğlu'nun kendisiyle cinsel ilişki kurmak istediğini öne sürerek, bu nedenle cinayeti işlediğini söyledi.

Cinayetin Tüyler Ürperten Detayları

Olay, 29 Eylül'de Düzce’nin Kavakbıçkı köyü yakınlarındaki Koca Yayla’da meydana geldi. Dağ evinde çıkan yangını söndüren itfaiye ekipleri, içeride yanmış bir ceset buldu. Jandarma ekipleri, soruşturma başlatarak Emre Başoğlu ile yaylaya gittiği belirlenen arkadaşı Mehmet Ali Türken’i gözaltına aldı. Türken, jandarmada verdiği ifadesinde, olay günü alkol almak için dağ evine gittiklerini ve Başoğlu'nun kendisiyle cinsel ilişki kurmak istediğini iddia etti. Bu talep üzerine yanında bulunan ruhsatsız silahıyla Başoğlu'nu vurduğunu ve delilleri yok etmek için evi yaktığını itiraf etti.

Sosyal Medya Paylaşımı Dikkat Çekti

Cinayeti işleyen Mehmet Ali Türken’in olaydan 17 gün önce sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşım ise kafaları karıştırdı. Türken, "En güzel cinayetlerimi geçmişi öldürürken işledim. Bazıları katil dese de Rabb’im biliyor ki benimkisi nefsi müdafaa" ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca, "Dışarıdan bakınca görünmese de içimde geçmişin yaraları var, bunun hesabı ağır olacak" şeklinde bir not düşmesi dikkat çekti. Bu paylaşım, cinayeti önceden planlayıp planlamadığı sorusunu gündeme getirdi.

Cinayet-17

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılma kararı sonrası dikkat çeken görüntü Cem Garipoğlu'nun mezarının açılma kararı sonrası dikkat çeken görüntü

Mehmet Ali Türken, jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: İrem Nur Kaya