Cumhurbaşkanı kararıyla, Türkiye'de çeşitli enerji projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Erzincan, Mardin, Van, Nevşehir ve Ankara'da yer alan belirli taşınmazlar, enerji projeleri için kamulaştırılacak.

Kamulaştırma Yapılacak Projeler:

İşte Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini! İşte Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini!
  • Erzincan: R3-Malatya-1 RES Elektrik Üretim Tesisi için 107 ada ve 1 parsel taşınmaz acele kamulaştırılacak.
  • Mardin: Yemişli DGES Üretim Tesisi ve TAHA Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali (Yardımcı Kaynak GES) Elektrik Üretim Tesisi için gerekli taşınmazlar kamulaştırılacak.
  • Van: Bağlama RES (Yardımcı Kaynak GES) Elektrik Üretim Tesisi için gerekli taşınmazlar kamulaştırılacak.
  • Nevşehir: Avanos Regülatörü ve Cemel HES (Yardımcı Kaynak GES) Üretim Tesisi için gerekli taşınmazlar kamulaştırılacak.
  • Ankara: Censtorage-5 Cengiz GES ve Censtorage-2 Cengiz GES Elektrik Üretim Tesisleri için gerekli taşınmazlar kamulaştırılacak.

Ayrıca, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ve Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) tarafından yürütülecek olan enerji nakil hatları ve elektrik dağıtım tesisleri projeleri kapsamında da bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Editör: Sinan Saygı