Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, ilçede bir çocuğu ısıran sahipsiz köpeğin 10 günlük gözetimden sonra alındığı yere geri bırakılacağını açıklayınca, sosyal medyada büyük tepkiyle karşılaştı. Beşikçioğlu'nun bu kararı, vatandaşlar ve hayvanseverler tarafından eleştirildi.

Kayserili damat adayı, kız tarafının isteklerini duyunca evlenmekten vazgeçti Kayserili damat adayı, kız tarafının isteklerini duyunca evlenmekten vazgeçti

Açıklamaları Tepki Çekti

Ankara'nın Etimesgut ilçesi Yapracık Mahallesi'nde meydana gelen köpek ısırığı vakasını yakından takip ettiğini belirten Başkan Beşikçioğlu, söz konusu köpeğin Sincan Belediyesi'ne kayıtlı olduğunu ve sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra köpeğin alındığı yere geri bırakılacağını ifade etti. Beşikçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının can güvenliğini sağlama konusunda titizlikle çalıştıklarını ve vatandaşların güvenliğini de en az hayvanlarınki kadar önemsediklerini dile getirdi.

Sosyal Medyada Büyük Tepki

Başkan Beşikçioğlu'nun açıklaması, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Vatandaşlar, köpeğin alındığı yere geri bırakılmasına tepki göstererek, yasalara uygun olup olmadığını sorguladı. Sosyal medya kullanıcıları, "Köpeği alındığı yere bırakacağız derken yasalardan haberiniz yok galiba?", "Bu adamı nasıl başkan seçtiler Etimesgut'ta?" gibi eleştirilerde bulundu. Bazı kullanıcılar, kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, köpeğin daha güvenli bir yere alınmasını talep etti.

"Sorumluluğumuz, Hem İnsanları Hem Hayvanları Korumak"

Beşikçioğlu, açıklamasında hayvanseverlerden anlayış beklediğini belirtti ve hem köpeğin hem de ısırılan çocuğun sağlık durumlarının titizlikle takip edildiğini vurguladı. Ancak, bu açıklamalar kamuoyundaki endişeleri yatıştırmakta yetersiz kaldı.

Bu tür olaylarda hem insanların hem de hayvanların güvenliği nasıl daha iyi sağlanabilir? Belediyeler bu tür durumları önlemek için ne gibi adımlar atmalı?

Editör: İrem Nur Kaya