Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın "Mavi Vatan masalı" ifadesine sert tepki gösterdi. Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Mavi Vatan'ın Türkiye'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı ve bu konuda geri adım atmayacaklarını belirtti.

"Geri Adım Atmayacağız"

Erdoğan, Ankara'da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Ana vatanımızın ayrılmaz bir parçası olan Mavi Vatan'ımıza sahip çıkma noktasında en küçük bir geri adım atmayacağız. Bunu böyle bilsinler." ifadelerini kullandı. Erdoğan, Namık Tan'ın sözlerini sorumsuzluk ve gaflet olarak nitelendirdi.

"Sorumluluk ve Şuur Eksikliği"

Erdoğan, Namık Tan'ın açıklamalarını eleştirerek, "Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarımızdan Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki dengeli tutumumuza kadar her konuda aynı yalpalamalara şahit olduk. Şimdi benzer bir basiretsizliği Mavi Vatan konusunda görüyoruz. Türkiye'nin çıkarlarını savunmak yerine masal diyerek, ülkemizi yayılmacılıkla itham ederek birilerine göz kırpıyorlar. Bunun adı sorumsuzluktur, şuursuzluktur, gaflettir." dedi.

"Gölge Etmesinler Yeter"

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği siber saldırıya Türkiye'den ilk açıklama! İsrail'in Lübnan'a düzenlediği siber saldırıya Türkiye'den ilk açıklama!

CHP'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "İktidara muhalefet etmek ayrıdır, Türkiye'nin rakiplerine lojistik destek sağlamak ayrıdır. Biz CHP'den milli meselelerde yerli ve milli bir duruş bekliyoruz. CHP yönetimi böyle konularda katkı sunmayı beceremiyorsa bari bu tarz talihsiz açıklamalarla ülkemize zarar vermesin. Gölge etmesinler yeter." ifadelerini kullandı.

"Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin Haklarını Savunacağız"

Mavi Vatan konusundaki kararlılığını vurgulayan Erdoğan, "Ana vatanımızın ayrılmaz bir parçası olan Mavi Vatanımıza sahip çıkma noktasında en küçük bir geri adım atmayacağız. Türkiye'nin ve Kıbrıs Türklerinin hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

CHP'li Namık Tan Ne Demişti?

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, Türkiye'nin dış politikadaki hedeflerini eleştirerek, "Bir ara tutturduğu Mavi Vatan masalından oldukça çabuk yüz geri etti." ifadesini kullanmıştı. Tan'ın bu sözleri, Türkiye'de tepkiye yol açarken, Yunan basınında destek bulmuştu.

Editör: Nehir Durdağı