Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümüne ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Gülen’in ölümünü "onursuz bir ölüm" olarak nitelendirdi ve FETÖ ile mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

"İlahi Adaletten Kaçamayacaklar"

 Erdoğan, Gülen ve FETÖ üyelerinin milletin çocuklarını hizmet ve himmet adı altında "mankurtlaştırdığını" belirtti. Konuşmasında, "Bu hainler, şehit kanlarının hesabını vermeden dünyadan gittiler ama ilahi adaletten kaçamayacaklar" ifadelerine yer verdi. Erdoğan, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgulayarak, "FETÖ'cü sırtlanların ensesindeyiz" dedi.

Bakan Memişoğlu'ndan "Yenidoğan Çetesi" açıklaması: Şok eden iddialar Bakan Memişoğlu'ndan "Yenidoğan Çetesi" açıklaması: Şok eden iddialar

"Türk Adaletinden Kaçtılar"

 Erdoğan, FETÖ’nün yurtdışındaki kaçak üyelerine de değinerek, "Bu hainler, tüm uğraşlarımıza rağmen ağababalarının eteğine yapışarak Türk adaletinden kaçmayı başardılar" diyerek, örgütün yurtdışındaki faaliyetlerine karşı da mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı