Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne yönelik eleştirilerine destek verdi. Guterres'in "Bir milyardan fazla nüfusa sahip Afrika kıtasını temsil eden daimi bir üyenin olmamasını kabul edemeyiz" şeklindeki açıklamasına yanıt veren Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi'nin yapısının kökten değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, BM Güvenlik Konseyi'nin günümüz koşullarıyla uyumlu ve adil bir reforma tabi tutulması gerektiğini belirtti. "Küresel barış ve güvenliği temin etme görevini yerine getiremeyen bir yapı, artık insanlığa hizmet edemez. Afrika kıtası ve diğer temsil edilmeyen bölgeler, bu adil sisteme katkı sunabilmelidir" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kazakistan'da ortak bildiriye imza atacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kazakistan'da ortak bildiriye imza atacak

Erdogan Dan Guterres E Yanit Bm Guvenlik Konseyi 17720156 2208 M.jpg

Erdoğan, "Dünya 5'ten büyüktür" söylemini tekrarlayarak, Türkiye'nin daha adil bir uluslararası sistem ve günümüz şartlarına uygun bir BM Güvenlik Konseyi için çaba göstermeye devam edeceğini ifade etti.

Editör: Nehir Durdağı