POLİTİKA

Erdoğan'dan Olimpiyat açılışındaki skandala sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Olimpiyat Oyunları'nın açılışında sahnelenen gösteriye sert tepki gösterdi. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un davetini reddetti ve Papa'yı arayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışında sahnelenen gösteriye sert tepki gösterdi. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un davetini reddettiğini ve açılıştaki görüntüleri kabul edilemez bulduğunu belirtti.

"Macron Davet Etti, Gitmedim"

Ankara'da partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışında sahnelenen LGBT temalı gösteriye sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Macron beni davet etti. 13 yaşındaki torunum dede gitme dedi, orada LGBT gösterisi yapacaklar dedi. O görüntüleri görünce vazgeçtim. Spor etkinliği insanları birleştirmeli, ancak maalesef insanlık değerlerine düşmanlıkla açıldı" dedi.

"İlk Fırsatta Papa'yı Arayacağım"

Erdoğan, Paris'te yapılmak istenen gösterinin insanı hayvanlardan dahi aşağı bir seviyeye çekme projesi olduğunu vurgulayarak, "Bizim inancımızda insan yaratılmışların en şereflisidir. İlk fırsatta Sayın Papa'yı da bununla ilgili arayacağım" ifadelerini kullandı. Erdoğan, cinsiyetsizleştirmenin insan soyunu bozmak anlamına geldiğini belirtti.

Gündemdeki Diğer Konular

Erdoğan, toplantıda ayrıca "Mavi Vatan" tartışmaları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve partideki bayrak değişimleri gibi konulara da değindi. "Mavi Vatanımıza sahip çıkma noktasında en küçük bir geri adım atmayacağız" diyen Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına da sert tepki gösterdi. "İsrail devleti artık tüm insanlık için bir tehdittir. Bu soykırım derhal durdurulmalıdır" dedi.

Başıboş Sokak Köpekleri Kanunu

Son olarak, sahipsiz hayvanlar kanunu teklifini Meclis Genel Kurulu'nda kabul eden milletvekillerini tebrik eden Erdoğan, "Başıboş köpek meselesini hükümet, yerel yönetimler ve hayvanseverler ele ele vererek kısa sürede hal yoluna koyacağız" açıklamasında bulundu.