Kenan Yıldız, İtalya'daki dev derbiye damga vurdu Kenan Yıldız, İtalya'daki dev derbiye damga vurdu

Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, Ekol TV'de Fenerbahçe-Bodrum FK maçını değerlendirirken, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi Mustafa Kemal Atatürk hakkında dikkat çekici yorumlarda bulundu.

Toroğlu, Atatürk’ün fedakarlıklarına vurgu yaparak, "Memleketi için kendini çabuk öldürdü, o tempoya kim dayanır?" dedi. Ayrıca, Atatürk’ün savaş zamanındaki zorluklarını anlatırken, "Savaş yap, savaştan çık, enteresan işler yap; hem iç meselelerle hem de dış düşmanlarla uğraşıyordu" ifadelerini kullandı. Atatürk’ün toplum üzerindeki etkisine de değinen Toroğlu, "Bazılarını baya korkutmuş. Atatürk’ten korkmayın, onu sevin" diyerek, Atatürk'ün iyilikseverliğine dikkat çekti. "Atatürk akıllı bir adam, hep iyilik yaptı. Size de iyilik yaptı ama yaranamıyor. Sevmeyebilirsiniz ama saygı duymalısınız" şeklinde konuştu.

Cahil insanların Atatürk’ü sevmemesinin sebebini ise, "Cahil adam Atatürk’ü sevmez. Çünkü onun amacı cahilleri eğitmekti" diyerek açıkladı. Son olarak, bilgiye verdiği önemi vurgulayan Toroğlu, "Hayatta her şey ilimdir. Tarikatlarla bu işler olmaz. Gittiğim yerlerde gördüm, oraların hali ortada" dedi.

Editör: Emine Koç