3. SAYFA

Eşini uçurumdan iterek ölümüne sebep olmuştu: Cani kocadan eşcinsel ilişki itirafı!

Yalova'da eşini uçurumdan iterek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Erdal Necip Sözer'in davasında, eşcinsellik iddiaları mahkeme gündeminde yer aldı.

Yalova'da eşi Semiha Sözer'i uçurumdan iterek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan Erdal Necip Sözer'in yargılandığı davaya, eşcinsellik iddiaları damgasını vurdu. Mahkeme, sanığın eşcinsel ilişki iddiaları ve trans birey ile görüştüğü yönündeki soruları gündeme getirdi. Sözer ise bu iddiaları kabul ederek, “Avrupa'da büyüdüm. Eşimin vefatından 10 ay sonra gerçekleşen bir olaydı. Bir hata yaptım, görüştüğüm kişi kendisini farklı tanıttı” dedi.

20 Metreden Düşerek Hayatını Kaybetti

24 Ocak 2023'te, Yalova'nın Altınova ilçesi Soğuksu köyü Ballıkaya mevkiinde, Semiha Sözer (34) yaklaşık 20 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetmişti. Olay anında yanında olan eşi Erdal Necip Sözer, kayalıklarda fotoğraf çektirdiklerini öne sürmüştü. Ancak bilirkişi heyeti, olayın intihar ya da kaza olmadığını, maktulün itilmek suretiyle öldürüldüğünü belirtti. Sözer, olaydan 15 ay sonra tutuklanarak Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı.

"Müebbet Hapsi İsteniyor"

Duruşmada, "Eşe Karşı Kasten Öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Erdal Necip Sözer, evlilikleri boyunca eşinin gelgitler yaşadığını ve kendisinin de sürekli olumlu düşündüğünü belirtti. “Eşim çabuk sevinir, çabuk sinirlenirdi. Çocuk yapmama kararı aldık. Geziyor, doğada vakit geçiriyorduk. Aramızda kavga veya aldatma olmadı. Medeni bir insanım, avukat tutup boşanabilirdim” şeklinde savunma yaptı.

Çıplak Fotoğraflar ve Eşcinsellik İddiaları

Mahkeme, Sözer'in telefonundaki çıplak fotoğraflar ve eşcinsellik iddialarını da sorguladı. Sözer, bu fotoğrafları 2017-2018 yıllarında sevgilisine gönderdiğini söyledi. Eşinin vefatından bir gün önce yüksekten düşme olayına dair bir haber okuması ile ilgili soruya ise “Cep telefonuma düşen haberleri okudum, özel olarak araştırmadım. Haberler tesadüf önüme düşmüştür” şeklinde yanıt verdi.

"Bir Kere Hata Yaptım"

Eşcinsellik iddiaları ve trans bireyle görüştüğüne dair soruları yanıtlayan Sözer, “Avrupa’da büyümüş bir insanım. Bir hata yaptım, görüştüğüm kişi kendisini farklı tanıttı. Böyle eğilimlerim yok” dedi.

Aileler ve Bakanlık Davaya Katıldı

Semiha Sözer'in annesi Selma Dursun, kızı ile damadı arasında yaşanan sorunları anlattı. Baba Sabri Dursun ise damadının uzaktan akraba olduğunu, teyzesinin oğlu olduğunu ifade etti. Duruşmada tanık olarak dinlenen çiftin yakınları ve olay yerine ilk gelen kişiler ifadelerini verdiler. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil oldu. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.