İstanbul Beykoz'da, eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık Demir'in karıştığı ölümlü trafik kazasında bilirkişi raporu açıklandı. Raporda, Kınık yüzde 100 kusurlu bulundu. 17 yaşındaki Batın Barlasçeki'nin ölümüne neden olan kaza, kameralara da yansıdı.

Kazanın Detayları

9 Temmuz'da Beykoz Kavacık Rüzgarlıbahçe'de meydana gelen kazada, Fatıma Zehra Kınık Demir, otomobiliyle Baki Sokak'tan Fatih Sultan Mehmet Caddesi'ne çıkarken Yavuz Selim Öztürk'ün kullandığı motosiklete çarptı. Çarpışma sonucu motosikletin arkasında oturan 17 yaşındaki Batın Barlasçeki hayatını kaybetti. Motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk ve kaldırımda yürüyen Muammer Kızıl yaralandı.

Gözaltı ve Serbest Bırakılma

Kazanın ardından gözaltına alınan Fatıma Zehra Kınık Demir, bir günlük gözaltı sürecinin ardından serbest bırakıldı. Bilirkişi raporunda, Kınık'ın ana yola çıkarken diğer araçların geçişini beklememesi nedeniyle kazaya neden olduğu belirtildi ve yüzde 100 kusurlu bulunduğu kaydedildi.

İddianame Detayları

Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi Süleyman Soylu'nun "Canım benim" diyerek kızdığı muhabirin sorusu Bakan Uraloğlu'nu küplere bindirdi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fatıma Zehra Kınık Demir hakkında "Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamenin giriş bölümünde, Kınık'ın kullandığı aracın seyir halindeyken motosikletin çarpması sonucu kazanın meydana geldiği belirtilirken, sonuç bölümünde ise Kınık'ın aracıyla motosiklete çarparak Batın Barlasçeki'nin ölümüne ve diğer iki kişinin yaralanmasına neden olduğu ifade edildi.

Bu olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, adaletin sağlanması için dava süreci yakından takip ediliyor. Kazanın ardından, trafikte dikkatli olunması ve yasalara uygun davranılması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.

Editör: Nehir Durdağı