Etimesgut Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde herhangi bir anma etkinliği düzenlememe kararı aldı. Karar, tartışmalara yol açarken, belediye tasarruf tedbirlerini gerekçe gösterdi.

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen, Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle anılan bu gün için CHP'li Etimesgut Belediyesi'nin aldığı karar tepki çekti.

Etimesgut Belediyesi, 15 Temmuz'da yapılacak olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerine katılmama kararı aldı. Belediye meclisinin 03/06/2024 tarihli ve 181 sayılı kararıyla tasarruf tedbirlerini gerekçe gösteren belediye, konuya ilişkin Valilik ve Kaymakamlık tarafından düzenlenecek etkinliklerin yeterli olacağı görüşünde.

Karar metninde, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri" ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda herhangi bir etkinliğin düzenlenmemesi uygun görüldüğü belirtildi. Bu durum, özellikle halk arasında farklı yorumlara ve tartışmalara neden oldu.

Ümit Özdağ'dan kafa karıştıran Engin Polat yorumu Ümit Özdağ'dan kafa karıştıran Engin Polat yorumu

Etimesgut Belediyesi'nin 15 Temmuz'da anma etkinliği düzenlememe kararı, hem yerel hem de ulusal düzeyde tartışma yarattı. Tasarruf gerekçesiyle alınan bu karar, ilçede ve genel olarak toplumda nasıl bir tepkiyle karşılanacak merak konusu.

Editör: İrem Nur Kaya