GÜNDEM

Evinin önünde yaktığı ateş, yangına sebep oldu

Antalya'nın Akseki ilçesinde meydana gelen anız yangını, itfaiye ve orman yangın ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde evlere ulaşmadan kontrol altına alındı.

Olay, saat 11.45'te Akseki'nin Mahmutlu Mahallesi'nde gerçekleşti. 79 yaşındaki İbrahim E., evinin yanında biriktirdiği otları yakarken, ateşi kontrol edemeyip bahçeden makilik alana sıçrattı. Yangını gören mahalleli, 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım talep etti. Olay yerine Jandarma, Antalya Büyükşehir Belediyesi Akseki İtfaiyesi ve Akseki Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ve orman ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yangın, çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Ancak, yaklaşık bir dönümlük makilik alan zarar gördü. Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir itfaiye aracı, Akseki Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı iki arozöz ve sekiz personel, yangını söndürmek ve soğutma çalışmalarını gerçekleştirmek üzere olay yerine intikal etti. Bu işlemler yaklaşık iki saat sürdü. Jandarma, yangınla ilgili soruşturma başlatarak İbrahim E.'nin ifadesine başvurdu.