İngiltere'de Londra'daki Wandsworth hapishanesinde kadın gardiyan 39 yaşındaki Linda De Sousa Abreu, bir mahkumla cinsel ilişkiye girerken yakalandı.

LadBible'da yer alan habere göre evli ve bir çocuk annesi Linda De Sousa Abreu, 27 Haziran'da bir mahkumla seks yaparken yakalanmasının ardından 29 Temmuz Pazartesi günü görevi kötüye kullanmaktan suçlu bulundu.

Savcılar De Sousa'nın, Londra'da 82 bin dolarlık (2,7 milyon TL) bir soygun nedeniyle hapis yatan mahkum Linton Weirich ile video görüntülerine göre isteyerek yer aldığını saptadı.

De Sousa, polis soruşturması sonucu tutuklandı. Abreu, çıkarıldığı ilk duruşmada 'kamu görevini kötüye kullanma' suçunu kabul etti ve şartlı kefaletle serbest bırakıldı. 

Kraliyet Savcılık Servisi'nden Tetteh Turkson şunları söyledi: 

Milli basketbolcu İlkan Karaman, trafik kazasında hayatını kaybetti Milli basketbolcu İlkan Karaman, trafik kazasında hayatını kaybetti

"Bu olayda, halkın güveni şok edici bir şekilde ihlal edilmiştir. De Sousa, açıkça sorumluluktan kaçacağını düşünen hevesli bir katılımcıdır. Mahkeme, bu şekilde davranan hiçbir cezaevi görevlisinin mazereti olamayacağının farkındadır ve sahip oldukları gücü kötüye kullananları cezalandırmakta asla tereddüt etmeyecektir. De Sousa, eylemlerinin sonuçlarıyla yüzleşecektir."


 

Editör: Gürel Yurttaş