İstanbul Sultangazi'de 5,5 yıl önce çıkan kavgada boynuna saplanan makas nedeniyle felç kalan 18 yaşındaki Ezel Erdem, adaletin sağlanması için sesini duyurmaya çalışıyor. Piknik için ailesiyle birlikte dışarıdayken, iki grup arasındaki kavganın ortasında kalan Erdem, boynuna saplanan makas sonucu felç oldu. Olayın faili Ümit Gök ise hâlâ serbest. Ezel, sosyal medyada yayımladığı videoyla adalet talebini yineledi.

Çok Güzel Hareketler 2'den üzen ayrılık Çok Güzel Hareketler 2'den üzen ayrılık

"Felç Oldum, O da Dört Duvar Arasında Olsun"

 Ezel Erdem, makasın saplanması sonrası boynundan aşağısı tutmayacak şekilde felç geçirdi ve yatağa bağımlı kaldı. 13 yaşından beri tedavi gören genç kız, videoda "Ben nasıl eve mahkûm kaldıysam, o da dört duvar arasında cezasını çeksin" ifadeleriyle adaletin yerini bulmasını istedi. Erdem, hayatının en güzel yıllarını evde geçirmek zorunda kalırken, sorumlu kişinin serbest dolaşmasına tepkili.

Olayın Detayları

 24 Ağustos 2019'da Sultangazi’de iki grup arasında çıkan kavgada, Ümit Gök’ün attığı makas, o sırada pikniğe gitmekte olan Ezel Erdem’in boynuna isabet etti. Olay sonrası felç kalan Ezel'in hayatı tamamen değişti. Olayın ardından tutuklanan Ümit Gök, ilk duruşmada serbest bırakıldı, ardından bir süre tutuklu kaldıktan sonra tekrar tahliye edildi. Gök, "olası kast ile yaralama" suçundan 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanıyor, ancak hâlen serbest durumda.

 Ezel Erdem'in ve ailesinin tek isteği, adaletin yerini bulması ve failin hak ettiği cezayı alması.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı