ABD, Orta Doğu'daki askeri varlığını artırma hamlesi olarak nükleer güçle çalışan devasa uçak gemisi USS Abraham Lincoln'ü bölgeye gönderdi. Geminin üzerinde F-35 ve F-18 savaş uçakları bulunuyor. Bu hareket, İran'ın İsrail'e yönelik beklenen misilleme saldırısına karşı ABD'nin İsrail'in savunmasına destek sağlama amacı taşıyor.

CENTCOM'dan Açıklama

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), USS Abraham Lincoln uçak gemisinin Orta Doğu'ya ulaştığını doğruladı. Yapılan açıklamada, geminin F-35C ve F/A-18 Block 3 avcı uçaklarıyla donatıldığı ve Destroyer Squadron (DESRON) 21 ile Carrier Air Wing (CVW) 9 görev gruplarının eşlik ettiği belirtildi.

İran-İsrail Gerilimi Tırmanıyor

Bu askeri hareketlilik, Pentagon'un İran'ın İsrail'e yönelik olası bir misillemesine karşı önlem olarak ABD'nin Orta Doğu'daki askeri varlığını artırma kararının bir parçası. Savunma Bakanı Lloyd Austin, USS Abraham Lincoln'ün Orta Doğu'ya hızlandırılmış bir geçiş yapması talimatını vermişti. Ayrıca, USS Georgia denizaltısının da bölgeye gönderildiği ifade edilmişti.

Bölgedeki Askeri Hareketlilik

ABD'nin bu hamlesi, Orta Doğu'da artan gerilimlerin ortasında bölgedeki askeri hareketliliği daha da artırdı. Bu gelişmeler, bölgedeki ülkelerin ve uluslararası toplumun dikkatini çekmiş durumda.

İsrail Cibaliye Mülteci Kampı’nı vurdu! İsrail Cibaliye Mülteci Kampı’nı vurdu!

Editör: İrem Nur Kaya