İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SAĞLIK Fahrettin Koca'dan artan hastalıkların nedenini açıkladı: "Fayda etmez..."

Fahrettin Koca'dan artan hastalıkların nedenini açıkladı: "Fayda etmez..."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son zamanlarda artan hastalık vakalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Soğuk kış aylarının gelmesiyle birlikte Türkiye'de Aile Sağlık Merkezleri (ASM) ve Acillerde yoğunluklar yaşanıyor. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) yaptığı son açıklamada yaşanan hastalık vakalarının basit bir nezle olmadığını ölümcül influenza ve Covid olduğunu belirtti. 

Hastanelerde yoğunluk yaşanırken ve vatandaşlar durumdan şikayetçi olurken Bakan Koca'dan açıklama geldi. X hesabından paylaşım yapan Koca hastalığın nedenini ve nelerin yapılmaması gerektiğine ilişkin bilgi verdi.

"HASTALIĞIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU VİRÜSLERDEN KAYNAKLI"

İşte o açıklama:

"Her yıl kış aylarında solunum yolu enfeksiyonu kaynaklı semptomlarla acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir. Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda. Belli bir seviyeye ulaştıktan sonra bu başvuruların sayılarının azaldığını görmekteyiz. Bu hastalıkların büyük bir çoğunluğu, belirtileri 3 ila 10 gün içerisinde sonlanan; ağrı kesici, ateş düşürücü ilaçlarla çözebileceğimiz, beraberinde dengeli beslenme ve istirahatle üstesinden gelebileceğimiz hastalıklardır. Büyük çoğunluğu virüslerden kaynaklıdır.

"ANTİBİYOTUK BİRÇOĞUNDA FAYDA ETMEZ"

Antibiyotik kullanımı bunların birçoğunda fayda etmez. Üst solunum yolu enfeksiyonu kaynaklı şikâyetlerde öncelikle başvuru yapmamız gereken sağlık kuruluşları aile hekimlikleri, işyeri hekimlikleri gibi birinci basamak sağlık kuruluşları olmalıdır."

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *