2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı destekleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AK Parti ile bundan sonra bir ittifak içerisinde yer almayacaklarını açıkladı. T24'e verdiği röportajda konuşan Erbakan, "Bir daha asla AK Parti’yle olmayız, sağda üçüncü ittifak daha çok oy alır" diyerek, partisi için yeni bir yol haritası çizeceklerini belirtti.

"AK Parti Güvenimizi Sarsıyor"

2023 seçimlerinde "CHP’ye iktidarı teslim etmeyin" diyerek Cumhur İttifakı’na katıldıklarını söyleyen Erbakan, seçimden sonra AK Parti’nin aynı politikaları sürdürdüğünü ve güvenlerini sarstığını ifade etti. Erbakan, "Bundan sonra yola müstakil devam edeceğiz. İktidarın uygulamalarını gören imam-hatipli gençler deist, ateist oluyor," diyerek, AK Parti’nin politikalarının gençler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını dile getirdi.

"İmtiyazlı Holdinglere Kaynak Aktarılıyor"

Fatih Erbakan, ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerinde, kamunun kaynaklarının imtiyazlı holdinglere ve faize aktarıldığını belirtti. Hükümetin, kamu harcamalarında israfa kaçtığını ve kapalı kapılar ardında yapılan ihalelerle kaynakların adaletsiz bir şekilde paylaşıldığını ifade eden Erbakan, "Bizim en çok mücadele etmemiz gereken, bu ülkenin bir kuruşunun bile faize gitmemesini sağlamak. Ama bu sene bütçeden 1,25 trilyon lira faize veriliyor. Bu ekonomi uygulamasının, Millî Görüş’ün savunduğu değerlerle hiçbir alakası yok," şeklinde konuştu.

Sağda Üçüncü İttifak Önerisi

Erbakan, sağ partilerin bir araya gelerek yeni bir ittifak oluşturabileceğini ve bu ittifakın AK Parti'ye oy vermekte tereddüt eden seçmenler için ciddi bir alternatif olabileceğini belirtti. "Kendi cumhurbaşkanı adayımızla girmeyi önceliyoruz. Ama bir ‘üçüncü yol’ alternatifi Türkiye'de her zaman mümkündür," diyen Erbakan, bu ittifakta İYİ Parti, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi gibi partilerin yer alabileceğini söyledi.

Erken Seçim Çağrısı

Erbakan, Türkiye’de 2025 sonbaharı veya 2026 ilkbaharında bir erken seçim olabileceğini ve bu seçimlerin ülke için olumlu bir değişim getireceğini düşündüğünü ifade etti. "Bir, bir buçuk sene içerisinde bir erken seçimde bir değişim olmasının Türkiye'nin faydasına olacaktır," diyen Erbakan, mevcut iktidarın politikalarının ülkeyi daha fazla olumsuz etkilemeden değişmesi gerektiğini belirtti.

"Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olsun?" anketindeki büyük fark şaşkınlık yarattı "Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olsun?" anketindeki büyük fark şaşkınlık yarattı

Narin Güran Cinayeti Hakkında Açıklama

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili de konuşan Erbakan, toplumda caydırıcı cezaların artırılması gerektiğini ve idam cezasının ciddi bir şekilde ele alınması gerektiğini söyledi. "Toplumun düzgün bir şekilde eğitilmesi ve manevi kalkınmanın öncelenmesi gerekiyor. Mevcut cezalarla bu tür olayların önüne geçilemediği görülüyor," diyerek, eğitimin önemine vurgu yaptı.

"Dindarlık Maalesef Şekilden İbarete Dönmüş"

Erbakan, mevcut iktidarın dindar görüntüsünün, ahlaki ve manevi değerlere uygun olmayan uygulamalarla çeliştiğini belirtti. "Başörtüsü takmak veya cuma namazına gitmek dindarlık değil. Maalesef bugün iktidardaki kadrolar, şekilden ibaret bir dindarlık sergiliyor ve bu da gençleri dinden uzaklaştırıyor," şeklinde konuştu.

Editör: İrem Nur Kaya