İstanbul'da polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldüren Yunus Emre Geçti, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak katilin çöp poşeti giydirilmiş halde hayvan taşıma aracıyla adliyeye getirilmesi, büyük kesimi mutlu etse de Fatih Portakal tepki gösterdi. SÖZCÜ TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, bu duruma sert bir dille eleştirilerde bulundu.

Fatih Portakal'dan Sert Eleştiriler

Fatih Portakal, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Bu adamın cezaevinden çıkmaması gerekiyor," dedi. Portakal, Türkiye'de idam cezasının olmaması nedeniyle Yunus Emre Geçti'nin cezaevinde kalması gerektiğini savunarak, cezaevlerinin suçluları rehabilite edemediğini ve bu tür kişilerin birkaç yıl sonra tekrar serbest bırakılabileceğini belirtti.

“Çöp Torbası ve Hayvan Taşıma Aracıyla Ne Yapılmak İstendi?”

Portakal, Yunus Emre Geçti'nin çöp torbası giydirilerek ve hayvan taşıma aracıyla adliyeye getirilmesine de tepki gösterdi. "Bu katile çöp torbası giydirildi. Sen çöpsün denmek istendi. Hayvan taşıma aracına konularak, sen insan değil hayvansın mesajı verilmek istendi," dedi. Bu tür davranışların, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir tatmin girişimi olduğunu belirten Portakal, bu tür uygulamaların bir hukuk devleti anlayışına yakışmadığını söyledi.

“Suçla Mücadelede Yetersizlik Eleştirisi”

Portakal, konuşmasının devamında suçla mücadeledeki yetersizliklere de değindi. Suç işleyen kişilerin yeterince cezalandırılmadığını ve cezaevlerinde rehabilite edilmeden dışarı salındıklarını belirten Portakal, “22 yılda suç makinaları yaratmışsın. Suç işleyenin cezasını tam olarak çektirmemişsin, rehabilite edip de dışarıya salmamışsın,” ifadelerini kullandı.

“Hukuk Devletinde Bu Olur mu?”

Portakal, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın bu tür uygulamalarla aslında suçla mücadeledeki yetersizliklerini örtmeye çalıştığını belirtti. "Hukuk devletinde bu olur mu?" diye soran Portakal, bu tür yaklaşımların Türkiye'nin bir hukuk devleti olma iddiasını zedelediğini savundu. Portakal, bu tür gösteriş amaçlı uygulamaların devletin ayıplarını kapatmaya yönelik olduğunu ifade etti.

Gençlerin en sevdiği siyasetçiler belli oldu! İşte ORC'nin anketine göre ilk sıradaki isim Gençlerin en sevdiği siyasetçiler belli oldu! İşte ORC'nin anketine göre ilk sıradaki isim

Editör: İrem Nur Kaya