İstanbul Fatih'te, sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 41 yaşındaki zihinsel engelli Ayhan Özçelik, yaşadığı dehşet verici olayın ardından hayatını kaybetti. Özçelik'in abisi Burhan Özçelik, kardeşinin vahşi bir şekilde köpekler tarafından parçalandığını ve çöpçülerin müdahalesi olmasa sabaha kadar köpekler tarafından yenileceğini belirtti.

Korkunç Saldırı

Olay, İstanbul'un Fatih ilçesi Sümbül Efendi Mahallesi'nde sabaha karşı saat 04:40 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ayhan Özçelik boş bir arazide yürürken bir grup sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin saldırısını fark eden belediye çalışanları durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Boyun ve vücudunda ağır yaralar bulunan Özçelik, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Abiden Yürek Burkan Açıklamalar

Ayhan Özçelik'in abisi Burhan Özçelik, kardeşinin zihinsel engelli olduğunu ve sık sık Silivrikapı Mahallesi'ndeki kız kardeşini ziyaret ettiğini belirtti. Olayın muhtemelen eve dönüş yolunda yaşandığını söyleyen Burhan Özçelik, "Kardeşim 5-6 köpeğin saldırısına uğramış, boğazı ve kafası parçalanmış, vücudunda elbise bile kalmamış" dedi. Ayrıca, köpeklerin daha önce de benzer saldırılar gerçekleştirdiğini ifade eden Özçelik, "Çöpçüler olmasa sabaha kadar kardeşimi yiyeceklerdi ve bu sırada hala hayattaydı" diye konuştu.

Ailesi 19 gün boyunca rol yapmış: Adli Tıp Kurumu raporu geldi! İşte Narin'in ölüm tarihi Ailesi 19 gün boyunca rol yapmış: Adli Tıp Kurumu raporu geldi! İşte Narin'in ölüm tarihi

Köpek Saldırılarıyla İlgili Önlemler Tartışma Konusu

Bu trajik olay, sokak köpeklerinin kontrol altına alınması ve benzer olayların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiği yönünde tartışmaları yeniden alevlendirdi. Özellikle zihinsel engelli bireylerin ve çocukların bu tür saldırılardan korunması için daha etkin tedbirler alınması gerektiği vurgulanıyor.

Editör: İrem Nur Kaya