Nepal'in Katmandu yakınlarında meydana gelen helikopter kazası, ülkenin hava güvenliği konusundaki endişeleri yeniden gündeme getirdi. Air Dynasty şirketine ait Eurocopter AS350 tipi helikopterin kalkıştan hemen sonra düşmesi sonucu dört Çinli yolcu ve bir Nepalli pilot hayatını kaybetti.

Kaza Detayları

Nepal'in başkenti Katmandu'nun kuzeybatısındaki Suryachaur bölgesinde gerçekleşen kazada, helikopterde bulunan beş kişi yaşamını yitirdi. Nuwakot bölgesi yöneticisi Krishna Prasad Humagai, kurtarma ekiplerinin enkaz alanına ulaştığını ve dört erkek ile bir kadının cesetlerinin çıkarıldığını bildirdi. Polis ve orduya ait kurtarma ekipleri, operasyonu desteklemek amacıyla iki helikopter daha bölgeye gönderildi.

Kazanın, Katmandu Uluslararası Havalimanı'ndan yerel saatle 13:54'te havalanan helikopterin Syaprubeshi kasabasına doğru ilerlerken kalkıştan üç dakika sonra kuleyle iletişimini kaybetmesiyle meydana geldiği belirtildi. Nepal Sivil Havacılık Kurumu, kazanın Air Dynasty şirketine ait Eurocopter AS350 tipi helikopterle meydana geldiğini açıkladı.

Artan Hava Güvenliği Sorunları

8 yaşındaki Narin'i nasıl öldürdüler? Rapordaki ayrıntılar kahretti 8 yaşındaki Narin'i nasıl öldürdüler? Rapordaki ayrıntılar kahretti

Kazanın hemen öncesinde, iki hafta önce Katmandu Havalimanı'ndan kalkış yapan ve 18 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bir uçak kazası yaşanmıştı. Bu olayda, Saurya Havayolları'na ait Bombardier CRJ 200 tipi yolcu uçağı kalkıştan kısa bir süre sonra düşmüş ve sadece pilot hayatta kalmıştı. Uçakta bulunan diğer yolcular ve yardımcı pilot yaralanmıştı. Yemenli bir yolcu dışında, kazada yaralananların çoğu Nepal vatandaşıydı.

Katmandu'dan Pokhara'ya bakım çalışmaları için gitmekte olan uçaktaki yolcuların çoğunluğunun mekanik veya havayolu çalışanı olduğu belirtilmişti. Hükümet, bu kazanın nedenlerini araştırmak üzere bir soruşturma başlattı.

Nepal'de son zamanlarda art arda yaşanan bu kazalar, ülkenin hava güvenliği konusundaki sorunlarını daha da belirgin hale getiriyor. Uçuş güvenliğinin artırılması ve kazaların önlenmesi için daha fazla önlem alınması gerektiği belirtiliyor.

Editör: Nehir Durdağı