SPOR

Fenerbahçe, 8 yıl sonra Manchester United ile karşı karşıya gelecek

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki üçüncü maçında yarın akşam Manchester United ile karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi'nin üçüncü haftasında Fenerbahçe, yarın saat 22.00'de Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde Manchester United ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, turnuvanın ilk maçında Belçika ekibi Union Saint-Gilloise'i 2-1 yenerken, ikinci haftada Twente ile 1-1 berabere kaldı. Manchester United ise iki maçta da beraberlikle sahadan ayrıldı; Twente ile sahasında 1-1, Porto ile deplasmanda 3-3 berabere kaldı. Süper Lig'de son maçında Samsunspor'a puan kaybeden Jose Mourinho'nun öğrencileri, Avrupa Ligi'nde galibiyet arayacak.

Manchester United ile 7. Karşılaşma

Fenerbahçe, Manchester United ile tarihte yedinci kez karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler, bu maçlarda 3 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldı. İki takım 1996-1997 ve 2004-2005 sezonlarında Şampiyonlar Ligi’nde eşleşmişti. 2016 yılında ise Avrupa Ligi'nde karşılaşan ekiplerden Fenerbahçe, Kadıköy'de 2-1 galip gelmiş, deplasmanda 4-1 kaybetmişti.

Avrupa Kupalarında 277. Maç

Fenerbahçe, bugüne kadar Avrupa kupalarında 276 maç oynadı. Bu karşılaşmalarda 110 galibiyet, 109 mağlubiyet ve 57 beraberlik aldı. Sarı-lacivertliler, rakip ağlara 377 gol atarken, 393 gol yedi.

UEFA Avrupa Ligi'nde 139. Maç

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde 139. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, bu kulvarda 61 galibiyet, 34 beraberlik ve 43 mağlubiyet elde etti. Bu karşılaşmalarda 194 gol atıp, 173 gol yedi.

İngiliz Takımlarıyla 20. Maç

Fenerbahçe, İngiltere ekipleriyle 19 kez karşı karşıya geldi. Arsenal, Manchester City, Chelsea, Aston Villa ve Newcastle United gibi takımlarla oynayan Fenerbahçe, Manchester United’a karşı ise tarihindeki en dikkat çeken sonuçları aldı. Sarı-lacivertliler, Chelsea’yi 2008 yılında Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İstanbul’da 2-1 yenmiş ancak rövanşı kaybederek turnuvadan elenmişti.

Manchester United, Premier Lig'de 12. Sırada

Manchester United, Premier Lig’de bu sezon 8 maça çıktı. 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan takım, ligde son olarak Brentford’u 2-1 yenerek 11 puanla 12. sırada yer alıyor.

Oosterwolde ve Cengiz Ünder Sakat

Fenerbahçe’de Jayden Oosterwolde ve Cengiz Ünder, sakatlıkları nedeniyle maçta forma giyemeyecek. Bartuğ Elmaz, Filip Kostić, Levent Mercan ve Oğuz Aydın ise UEFA listesinde yer almadıkları için kadroda bulunmayacak.

Jose Mourinho, Eski Takımına Karşı

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, eski takımı Manchester United’a karşı sahaya çıkacak. Mourinho, 2016-2018 yılları arasında çalıştırdığı İngiliz ekibine kariyerinde 5 farklı takımla rakip olmuş ve bu maçlarda 10 galibiyet, 9 beraberlik, 5 mağlubiyet almıştı.

Maçı Clement Turpin Yönetecek

Fenerbahçe-Manchester United karşılaşmasını Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin yönetecek. Yardımcılıklarını Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Dördüncü hakem ise Jeremy Stinat olacak. VAR hakemliğini Jerome Brisard, AVAR’ı ise Jeremie Pignard yapacak.