Türkiye'nin önde gelen ilaç firmalarından Abdi İbrahim'in sahibi Nezih Barut, Fenerbahçe Futbol Kulübü'nde önemli bir göreve getirildi. Fenerbahçe Spor Kulübü  Başkanı Ali Koç'un teklifi üzerine kulübün yönetim kurulu listesine giren Barut, başkan yardımcılığı görevini üstlendi.

Şenol Güneş Türk futbolunda tarihe geçecek Şenol Güneş Türk futbolunda tarihe geçecek

 Sarı-lacivertli kulüp tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, 15 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararlarla yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği duyuruldu. Bu çerçevede, Ali Yıldırım Koç’un başkanlığa, Nezih Barut’un ise başkan yardımcılığına seçildiği açıklandı. Yönetim kurulunda yer alan diğer isimler arasında Nevres Erol Bilecik, Fethi Pekin, Sait Ergun Özen gibi tanınmış iş insanları da bulunuyor.

Nezih Barut Kimdir?

 1952 doğumlu Nezih Barut, Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin başkanı olarak görev yapmaktadır. 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olan Barut, aile şirketinde çalışmaya başladı ve 1981 yılında firmanın yönetimini devraldı. İlaç sektöründe Türkiye'nin en büyük firmalarından biri olan Abdi İbrahim’i kurumsallaştırma sürecinde önemli bir rol oynayan Barut, aynı zamanda İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmektedir.

 Barut’un iş dünyasındaki başarıları uluslararası alanda da takdir görmüş, 2008 yılında Danimarka İhracat Birliği tarafından Prens Hendrik Onur Nişanı’na layık görülmüştür. İngilizce bilen Barut, evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

Fenerbahçe ve Barut İşbirliği

 Nezih Barut'un Fenerbahçe Spor Kulübü yönetiminde üstlendiği yeni görev, kulüp içindeki yönetimsel süreçlere önemli katkılar sunacağı beklentisini doğurdu. İş dünyasındaki deneyimleriyle tanınan Barut, kulübün idari yapısında etkin bir rol oynayacak.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı