Fenerbahçe, milli aranın ardından Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Kasımpaşa’ya konuk oluyor. Yarın saat 17.00’de Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanacak maçta, ligde liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe, seriyi sürdürmeyi hedefliyor.

LİGDE 43. RANDEVU

Fenerbahçe ve Kasımpaşa, Süper Lig tarihinde 43. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasındaki rekabette Fenerbahçe’nin 34 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle büyük üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda 106 gol atarken, Kasımpaşa 38 gol kaydetti. İki takımın son karşılaşması geçtiğimiz sezon Kadıköy’de Fenerbahçe’nin 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

FENERBAHÇE SON 9 MAÇI KAZANDI

Fenerbahçe, Kasımpaşa’ya karşı son yıllarda büyük bir galibiyet serisi yakaladı. Son 9 resmi maçını kazanan sarı-lacivertliler, rakibine son olarak Haziran 2020’de 2-0 yenilmişti. İki takım arasında rekabetteki en farklı skor, 2022-2023 sezonunda Fenerbahçe’nin 6-0’lık galibiyeti oldu.

31 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonu 27 maçlık yenilmezlik serisiyle tamamlamış ve bu sezon da seriyi 31 maça çıkarmış durumda. Son 31 lig maçında 24 galibiyet, 7 beraberlik elde eden sarı-lacivertliler, Kasımpaşa karşısında seriyi sürdürmek istiyor.

DZEKO’DAN ETKİLEYİCİ PERFORMANS

Transfer döneminin en çok konuşulan ismiydi: İşte Adrien Rabiot'un  yeni takımı! Transfer döneminin en çok konuşulan ismiydi: İşte Adrien Rabiot'un yeni takımı!

Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli golcüsü Edin Dzeko, bu sezon ligde çıktığı dört maçta da gol atarak dikkatleri üzerine çekti. Adana Demirspor, Göztepe, Çaykur Rizespor ve Alanyaspor maçlarında fileleri havalandıran Dzeko, UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde de 4 gol kaydetti.

MAÇIN HAKEMİ HALİL UMUT MELER

Kasımpaşa ile Fenerbahçe arasındaki mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ve İbrahim Bozbey yapacak, dördüncü hakem ise Davut Dakul Çelik olacak.

Editör: İrem Nur Kaya