SPOR

Fenerbahçe maçı öncesi Hollanda'da olay! Türk taraftarlara saldırdılar

Fenerbahçe'nin Twente ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi 2. hafta maçı öncesi takımlarına destek için Hollanda'ya giden Fenerbahçelilere, Twente taraftarları saldırdı.

UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Twente'nin konuğu olacak. Takımlarına destek için Hollanda'ya giden Fenerbahçelilere, Twente taraftarları saldırdı.Hollanda polisinin ise çıkan olaylarda Türk taraftarlara orantısız güç kullandığı belirtildi.Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında Twente ile deplasmanda karşılaşacak.

Mücadele öncesinde stat çevresinde maça büyük ilgi gösteren Fenerbahçeli taraftarlar, şehir merkezinde toplanırken Twenteli taraftarların zaman zaman provokatif hareketlerine maruz kaldılar, Fenerbahçeli taraftarların büyük kısmı bu provakasyonlara uzun süre eşlik etmedi.Fenerbahçeliler, toplandığı alanda Twente taraftarlarının saldırısına uğradı. Fenerbahçe'li taraftarlar bu saldırıya karşılık verirken, Hollanda polisi araya girdi.

Polisin Twenteli taraftarlara müdahale etmemesi sonrası Fenerbahçeli bir kısım taraftarlar önce sözlü olarak cevap verdi ve iki taraf arasında gerilim arttı. Restoranların arasında kavgaya tutuşan iki grup arasında sandalyeler ve masalar havada uçtu.
İki taraf arasında fiziksel temas yaşanmaya başlayınca polis araya girdi. Polisin müdahalesi sonrası iki grup birbirinden ayrıldı. 

Hollanda polisinin Fenerbahçeli taraftarlara orantısız güç kullandığı ve yaralı Türklerin olduğu belirtildi. Fenerbahçe'nin Twente ile deplasmanda ise oynayacağı karşılaşma saat 22.00'de başlayacak.