FETÖ elebaşı Gülen'in ölümüyle ilgili AK Parti'den ilk açıklama! FETÖ elebaşı Gülen'in ölümüyle ilgili AK Parti'den ilk açıklama!

FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ölümü, Şubat 2011'de şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden ünlü sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'ı yeniden gündeme getirdi. Gülen'e "FETÖ" lakabını takan ilk ünlü isim olan Foster’ın ölümü hakkında hâlâ birçok soru işareti bulunuyor. Gülen'in vefatının ardından Defne Joy Foster’ın annesi Hatice Foster, bu konuda ilk kez açıklamalarda bulundu.

Sputnik'ten Mustafa Hoş'a konuşan Hatice Foster, kızının ölümüne ilişkin şüphelerini dile getirerek, "Defne, Fethullah Gülen'e 'FETÖ' lakabını taktığı için, benim tahminimce o öldürttü," ifadesini kullandı. Foster, kızının astım ilacı kullandığını ve kendisinin de aynı ilacı kullandığını belirtti. "Defne’nin kullandığı ilacı ben de kullanıyorum. Ben de astım ilacı kullanıyorum ve her zaman yanımda," diyerek kızının ölümünün astım ilacıyla ilgili olmadığına inandığını ima etti.

Ayrıca Defne Joy Foster’ın rahatsızlandığı sırada yanında bulunan Kerem Altan’ın, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramak yerine sokakta doktor aradığını hatırlatan anne Foster, "Kerem Altan, ambulans çağırmak yerine sokaklarda doktor aradı. Eğer zamanında ambulansı aramış olsaydı, belki de kızım ölmezdi. Kerem Altan’ın Allah belasını versin. Altan ailesinden bir kez bile başsağlığı telefonu almadım. Bugün ölsem umurumda değil ama Allah’ın onlardan intikam almasını istiyorum. Her şey sümen altı edildi," şeklinde duygusal ve öfke dolu açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar, Defne Joy Foster’ın ölümüne dair soru işaretlerini yeniden gündeme taşırken, kamuoyunda tartışmaların tekrar alevlenmesine neden oldu.

Editör: Emine Koç