Terörden arananlar için ödül miktarları artırıldı! Terörden arananlar için ödül miktarları artırıldı!

FETÖ firarisi ve eski futbolcu Hakan Şükür, sosyal medyada yaptığı tahrik edici paylaşımlar sonrasında kendisine hakaret edenlere yüksek miktarlarda tazminat davaları açarak gelir elde etmeye çalıştığı iddialarıyla gündeme geldi. ABD'de yaşayan Şükür'ün, bu yöntemle milyonlarca lira talep ettiği belirtiliyor.

100 Bin Liralık Dava Açtı, Adli Yardım Talebinde Bulundu

Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi'ne avukatı aracılığıyla başvuran Hakan Şükür, bir sosyal medya paylaşımına hakaret içerikli yanıt verdiği iddiasıyla M.C.Y. adlı kişiye 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Şükür, ayrıca 1977 liralık dava harcını yatırmayarak adli yardım talebinde bulundu. Ancak, mahkeme Şükür’ün lüks bir yaşam sürdüğü gerekçesiyle bu talebi reddetti.

Milyonluk Tazminat Talepleri ve Mahkemenin Tepkisi

Şükür'ün, Türkiye'de 100’den fazla manevi tazminat davası açtığı ve bu davalarda toplamda 20 milyon lira civarında tazminat talep ettiği öğrenildi. Mahkemeye sunulan dilekçelerde, Şükür'ün bu davalarla maddi kazanç elde etmeye çalıştığı ve davaların kötü niyetli olduğu vurgulandı. Mahkeme, Şükür'ün 20 bin lira teminat yatırmasına karar verdi, aksi takdirde davanın reddedileceğini belirtti.

"Vatandaşlar Bilinçlenmeli"

Davalı avukatı Serhat Sayan, yurt dışında yaşayanların Türkiye’de dava açabilmesi için teminat göstermesi gerektiğini belirterek, vatandaşların bu tür davalarda teminat talep etmeleri gerektiğini söyledi. Şükür'ün açtığı tazminat davalarının çoğunun yüksek miktarda olduğunu ve mahkemelerin bu davalarda teminat istemesi gerektiğini ifade etti.

Hakan Şükür'ün tahrik edici paylaşımlarla hakaret davaları açarak gelir elde etmeye çalıştığı iddia edildi. Mahkemelerden teminat kararı çıktı.

Editör: İrem Nur Kaya