Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümünün istihbarat kaynaklarınca doğrulandığını belirtti ve bu gelişmenin devletin terör örgütüyle mücadelesini etkilemeyeceğini vurguladı. Fidan, "Gülen'in ölümü bizde rehavet yaratmaz, devletimiz bu örgütle mücadeleye kararlılıkla devam edecek" dedi.

"İhanet Yolundan Vazgeçin" Çağrısı

 Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile Ankara'daki görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Fidan, FETÖ'nün gençleri kutsal değerler adı altında kandırarak ihanet yoluna sürüklediğini belirtti. Fidan, "Bu insanlar şimdi yurt dışında istihbarat servislerinin elinde kendi milletlerine karşı bir silah olarak kullanılmaktadır. Gülen'in ölümü vesilesiyle bu büyünün kalkması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''İsrail'in saldırgan politikalarına dur demesini bekliyoruz" Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''İsrail'in saldırgan politikalarına dur demesini bekliyoruz"

Adalet Bakanı Tunç: "Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek"

 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Gülen'in ölümünün örgütle mücadelede hiçbir şekilde bir gevşeme yaratmayacağını ifade etti. Tunç, "Bu ölüm, terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı asla etkilemez. Aksine, FETÖ'nün tüm unsurlarıyla mücadelemiz azimle devam edecek" dedi.

 Bu açıklamalar, FETÖ ile mücadelenin sadece lider kadroyla sınırlı olmadığını ve tüm uzantılarıyla sürdürüleceğinin altını çiziyor.

Editör: İbrahim Hakkı Yazıcı