DÜNYA

Flaş.. Flaş.. ABD İsrail'e savaş uçakları ve asker gönderiyor

ABD'nin İsrail'i olabilecek saldırılardan korumak için savaş uçakları ve asker göndermeye hazırlandığı bildirildi.

ABD'de Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, CNN'de katıldığı yayında Pentagon'un, olabilecek bir İran saldırısına karşı İsrail'e askeri destek göndermeye hazırlandığını bildirdi.

İran'ın İsrail'e yönelik tehdidini hatılatan Kirby, "Gönderilecek askerlerle ilgili detaylara şu anda giremem. Ancak bölgede doğru kaynaklara ve kapasiteye sahip olduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. Şu anda Savunma Bakanlığımız bunun üzerinde çalışıyor" diye konuştu.

Kirby, "İsrail'e gönderilecek askeri kaynağın askerleri mi yoksa diğer askeri teçhizatları mı kapsadığı" sorusuna da "Muhtemelen ikisinin kombinasyonu olacaktır çünkü askeri bir donanım gönderdiğinizde onu kullanacak personeli de göndermeniz gerekir." yanıtını verdi.

ABD'nin New York Times gazetesi ise Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye suikastına karşılık İsrail'e saldırı düzenleme tehditlerine yanıt olarak ABD'nin Orta Doğu'ya ilave savaş uçakları göndermeye hazırlandığını ileri sürdü.

Gazeteye göre  bir askeri yetkili, Orta Doğu'daki Amerikan güçlerinin, savaş hazırlığını artırmak, ABD askerlerini ve müttefiklerini İran veya İran destekli milis gruplarından gelebilecek tehditlere karşı korumak için "gerekli önlemleri" aldığını bildirdi.

Askeri yetkili, bölgede çatışmayı tırmandırıyormuş gibi görünmeden İsrail'i savunmaya yardımcı olmak için hangi tip uçaklardan kaç adet gönderilmesinin belirlenmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.