CHP'li Karabat, AK Parti'nin uzun süredir Turkcell, Vakıfbank ve BOTAŞ gibi stratejik kurumları Körfez ülkelerine satma girişimlerine dikkat çekti. Karabat, bu satış çabalarına rağmen Körfez sermayesinin bu noktada hevesli olmadığının altını çizerek, bu ülkelerin önceki yatırımlarında beklediklerini bulamadıklarını aktardı.

Karabat, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek AK Parti MYK toplanıyor! Vatandaşın en önemli sorunu Erdoğan'ın önüne gelecek

"Sukuk ihracının söz konusu olduğu bir süredir konuşuluyor. Burada hangi şirketlerin teminat gösterileceği konusu önemli. Ancak TVF’nin bu görüşmelerde şirketleri doğrudan satmak gibi bir planı da var. AK Parti, uzun süredir Turkcell’i, Vakıfbank’ı ve Botaş’ı Araplara satmak istiyor. Ama Körfez sermayesi bu noktada pek hevesli değil. Daha önce yaptıkları yatırımlarda umduklarını bulamadılar. Mesela Digiturk’ün satışında zarar ettiler. Hatırlayın, geçen yıl Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında 50,7 milyar dolarlık anlaşma imzalanmıştı. Bu da havada kaldı.

Editör: İrem Nur Kaya