DÜNYA

Fransa ve İtalya'da sel felaketi can aldı

Fransa’da ve İtalya’da etkili olan şiddetli yağışlar sonucu yaşanan sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetti.

Fransa’da dün güney bölgeleri ve Paris’te etkili olan şiddetli yağışlar sel felaketine neden oldu. Fransa meteoroloji servisi, 6 bölgede kırmızı, 34 bölgede ise turuncu alarm verdi. Rive-de-Gier bölgesinde sel suları, çok sayıda aracı sürükleyerek hasara yol açtı. Ev ve iş yerlerini su basarken, birçok otoyol trafiğe kapatıldı. Fransa ulusal demir yolu şirketi SNCF, Lyon ve Saint-Etienne arasındaki demiryolunun sel nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini ve seferlerin durdurulduğunu açıkladı. Kırmızı alarm verilen bölgelerde bugün alarm seviyesi turuncuya düşerken, nehirlerdeki su seviyeleri azalmaya başladı.

Paris’te de yoğun yağışların etkisiyle bazı metro istasyonları kapatıldı ve seferler durduruldu. Meteorologlar, şehre bir saat içinde iki haftalık yağış düştüğünü açıkladı. Ayrıca, bir kişi devrilen ağacın altında kalarak hayatını kaybetti.

İtalya’da Nehir Taştı
İtalya'nın kuzeyindeki Toskana ve Liguria bölgeleri de şiddetli yağışlardan etkilendi. Cornia Nehri'nin taşması sonucu Livorno ve Siena'da sel meydana geldi, sokaklar sular altında kaldı ve araçlar sel sularına gömüldü. İtalyan itfaiyesi, selde mahsur kalan 30 kişiyi kurtardı. Liguria’da yaşanan heyelanlar ve su baskınları nedeniyle tren seferleri iptal edildi, bazı uçuşlar yön değiştirdi. Cenova’da yağış sırasında ormanda yürüyüş yapan 75 yaşındaki bir kişi kayboldu ve kısa süre sonra cansız bedeni bulundu.