DÜNYA

Fransa'da sel felaketi: Evler ve araçlar sular altında kaldı

Fransa'nın güneyinde dün meydana gelen şiddetli yağışlar, sel felaketine yol açtı. Sel nedeniyle onlarca araç sürüklendi ve hasar gördü.

Fransa Meteoroloji Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, dün Lyon ve güneyindeki 6 bölgede kırmızı sel alarmı verildi. Bugün alarm seviyesi 'turuncu'ya düşürüldü ve nehirlerdeki su seviyelerinin azalmaya başladığı bildirildi. Fransa Ekolojik Geçiş ve Enerji Bakanı Agnes Pannier-Runacher, Ardeche bölgesinde 48 saat içinde 700 milimetreye kadar yağış düştüğünü ve bunun Paris'te bir yıldan fazla sürede yağan yağış miktarına eşdeğer olduğunu vurguladı.

Tüm ulaşım seferleri durduruldu!

Sivil güvenlik kurumunun açıklamasına göre, selde mahsur kalanları kurtarmak için 5 helikopter görevlendirildi. Fransa İçişleri Bakanlığı da bin 500 itfaiye erinin sel bölgesine gönderildiğini belirtti. Ardeche bölgesinde 540 ev ve iş yerine hala elektrik verilemediği öğrenildi. Rive-de-Gier bölgesinde sel sularına kapılarak sürüklenen çok sayıda aracın çarpıştığı ve hasar gördüğü kaydedildi. Ayrıca, otoyolların sular altında kalması nedeniyle trafikte büyük aksaklıklar yaşandı. Fransa ulusal demir yolu şirketi SNCF, Lyon ile Saint-Etienne arasındaki demiryolunun su baskını nedeniyle tren seferlerinin durdurulduğunu açıkladı.